L´indret

Acupuntura clàssica

A xina la teràpia clàssica pel benestar de la persona es fonamenta en la relació que existeix entre el macrocosmos o univers i el microcosmos o individu. Es nodreix de l’observació del funcionament de la natura, del dinamisme de la vida i el cosmos, i dels corrents filosòfics presents en l’època de la seva formació, especialment el taoisme i el confucionisme. Els primers textos mèdics que es disposen en l’actualitat van ser trobats en una tomba que data del 168aC.

Amb un tracte totalment individualitzat, la teràpia xinesa és beneficiosa pel tractament de gran varietat de trastorns, abordant-los des de tots els nivells del ser humà: la consciència, el cos físic, energètic, emocional i espiritual.

La teràpia clàssica xinesa disposa de diferents eines per ajudar a la recuperació del dinamisme del cos, i per tant restablir el seu benestar. Les més utilitzades són:

  • Acupuntura, és la més coneguda a occident. Es base en proporcionar el dinamisme adequat al cos a través de la inserció i manipulació d’unes agulles molt fines estèrils d’un sol ús, en zones determinades del cos, que estant relacionades amb la teoria de les venes (canals o meridians) energètiques.
  • Moxa, s’aplica la calor que es desprèn de cremar una herba seca, artemisa, en els punts d’acupuntura.
  • Fitoteràpia xinesa, tractament amb plantes.
  • Tuina, massatge terapèutic.
  • Ventoses, s’extreu l’aire d’un recipient de vidre i s’aplica sobre la pell de la zona del cos que es vol mobilitzar.
  • Auriculopuntura, es col·loquen agulles o elements de pressió a les orelles, que són un sistema reflex del cos.
  • Txi Kung (Qi Gong) o cultiu de l’energia, són exercicis corporals acompanyats de la respiració i l’atenció conscient, per millorar i recuperar el dinamisme del cos, ment i esperit.
Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad