L´indret

Història

El tai-txi-txuan és un art marcial antic (ja consta en documents que daten de fa més de 1.500 anys); a més, és un sistema amb beneficis per a la salut mental i física. Avui dia hi ha molts estils diferents de tai-txi, cada un dels quals pren el nom de la família que el va fundar. Els més coneguts i difosos són cinc: Chen, Yang, Wu, Sun i Hao.

El tai-txi-txuan que es practica actualment va començar a la Dinastia Yuan (1271-1368), amb Zhang San-Feng. A través de Jiang Fa de la Dinastia Qing (1662-1722) va arribar el tai-txi a la família Chen.

Yang Lu Chan (1799-1872) va estudiar tai-txi amb la família Chen per millorar la seva salut. Estudiant diversos anys diligentment va desxifrar molts dels secrets del tai-txi-txuan. Quan va acabar els seus estudis, va ensenyar aquest art a diferents alumnes i als seus dos fills, Yang Ban-Hou i Yang Jiang-Hou. Yang Ban-Hou va tenir dos fills, Yang Shou-Hou i Yang Chen-Fu (1883-1936); aquest darrer va aprendre el tai-txi del seu pare i el seu germà gran. Yang Chen-Fu i el seu alumne Chen Wei-Ming van difondre el tai-txi per tot Xina.

Més informació: Tai Chi Chuan’s-Internal Secrets, Grandmaster Doc-Fai Wong i Sifu Jane Hallander, publicat per Unique Publications

La línia que segueix l’escola és el tai-txi-txuan tradicional de la família Yang que practicava i ensenyava Yang Chen-Fu, del qual en va aprendre el Great-Grandmaster Hu Yuen Chou, i d’aquest, el Grandmaster Doc Fai Wong.

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad