L´indret

Tai txi

El tai-txi-txuan (tai ji quan en Pinyin i t’ai chi ch’uan en el sistema Wade-Giles) és un art marcial xinès antic conegut bàsicament pel seus grans beneficis a nivell de la salut. És apte i beneficiós per a persones de qualsevol edat i condició física.

Aquest art marcial interna es basa en els principis taoistes i en coneixements terapèutics. També és un mètode científic d’autodefensa sofisticat i subtil per dominar la força a través de la suavitat.

Es coneix bàsicament per les seves formes, conjunt de moviments lents, suaus i sense pauses, connectant amb l’instant present i deixant que el “shen” condueixi el cos i les seves accions. El fet de fer-los lents permet concentrar-se en el moviment, incrementar el coneixement del cos, calmar la ment i treballar la paciència, l’autodisciplina i l’esforç. Amb un temps de pràctica suficient es redueixen les tensions mentals i físiques i s’aconsegueix un grau més alt d’equilibri físic i emocional. La pràctica diària del tai-txi ajuda a  reconeixa la nostra presència conscient, a millorar la postura corporal, l’equilibri, la flexibilitat, la coordinació, la força a les cames i el sistema immunològic.

El tai txi també inclou el treball en parelles conegut com tui shous o mans que empenyen. A través d’aquest exercicis desenvolupem la relaxació, la concentració, la intenció i la postura corporal. Aprenen a escoltar l’energia d’una altra persona, el seu desequilibri i a redirigir la seva força.

Al centre L’Indret pots aprendre l’art marcial del tai-txi-txuan de l’estil Yang complet, tant els tui shous com les formes de mà o amb armes.

Un vell estudiós de l’art del tai-txi va escriure:

“Un aprèn les formes per conèixer-se un mateix i aprèn els tui shous per conèixer els oponents.”

Esta web utiliza cookies propias y de terceros para su correcto funcionamiento y para fines analíticos. Al hacer clic en el botón Aceptar, acepta el uso de estas tecnologías y el procesamiento de tus datos para estos propósitos. Más información
Privacidad